Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος», στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αριθμό συμμετεχόντων 12 μέλη. Οι γονείς συμμετείχαν σε 10 δίωρες συναντήσεις, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και με διάρκεια από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο 2015. Ενδεικτικά, τα θέματα στα οποία εκπαιδεύτηκαν με βιωματικούς μεθόδους, αφορούσαν σε: «Επικοινωνία μέσα στην Οικογένεια», «Εξαρτήσεις και Πρόληψη», «Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών», «Έκφραση συναισθημάτων» και «Διαχείριση ενδοοικογενειακών συγκρούσεων».

Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και πρότειναν την υλοποίηση ενός άλλου βραχύχρονου κύκλου εκπαίδευσής τους με στόχο την μεγαλύτερη εμβάθυνση τους σε θέματα που αφορούν: θέσπιση ορίων και την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Αξιολόγησαν αυτές τις συναντήσεις πολύ βοηθητικές για την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας τους με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος»Πλ.Αγ. Νικολάου 3, 2ος όροφος.

Την Ομάδα Γονέων συντόνισαν η κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος και η κ. Ιωάννου Ιωάννα , Ψυχολόγος.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αντίστοιχο Πρόγραμμα, μπορούν να καλούν στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης : 210-2409015, καθημερινά από τις 08.30-15.00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους για ένα επόμενο σεμινάριο.Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης
Κασσαβός Ιωάννης
Δήμαρχος Αχαρνών

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Καρυδάκης
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης