Ολοκλήρωση Ομάδων Γονέων παιδιών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος», στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία δύο Ομάδες Γονέων. Στην μία Ομάδα συμμετείχαν γονείς παιδιών Π/βάθμιας και στην άλλη Ομάδα γονείς παιδιών Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά ωφελήθηκαν 20 γονείς.
Οι γονείς συμμετείχαν σε  6 δίωρες συναντήσεις, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και με διάρκεια από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο 2015. Ενδεικτικά, τα θέματα  στα οποία εκπαιδεύτηκαν μέσα από  βιωματικές μεθόδους, αφορούσαν σε:  «Επικοινωνία μέσα στην Οικογένεια», «Εξαρτήσεις και Πρόληψη», «Θέσπιση και τήρηση ορίων»  «Διαχείριση ενδοοικογενειακών συγκρούσεων» κλπ.
Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και  πρότειναν την υλοποίηση κάποιων συναντήσεων με θέματα που αφορούσαν κυρίως τους ίδιους όπως: τη διαχείριση του δικού τους θυμού, εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν στις εξαρτήσεις και την εφηβεία.
Αξιολόγησαν αυτές τις συναντήσεις πολύ βοηθητικές για την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας τους τόσο με τα παιδιά τους, όσο και με τους συζύγους τους.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν  στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος», Πλ. Αγ. Νικολάου 3, 2ος όροφος.

Την Ομάδα Γονέων της Π/θμιας Εκπαίδευσης συντόνισε η κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος και την Ομάδα της Δ/θμιας Εκπαίδευσης συντόνισε η  κ. Ιωάννου Γιάννα, Ψυχολόγος.
Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αντίστοιχο Πρόγραμμα, μπορούν να καλούν στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης : 210-2409015, καθημερινά από τις 08.30-15.00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους για ένα επόμενο Πρόγραμμα για γονείς.


Οι Συντονίστριες των Ομάδων
Ιωάννου Γιάννα, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη
Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία:
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης