Ολοκλήρωση Ομάδας Γονέων παιδιών Π/θμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος», στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αριθμό συμμετεχόντων 15 μέλη. Οι γονείς συμμετείχαν σε  6 δίωρες συναντήσεις, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και με διάρκεια από το Φεβρουάριο έως τον  Μάρτιο 2015. Ενδεικτικά, τα θέματα στα οποία εκπαιδεύτηκαν με βιωματικούς μεθόδους, αφορούσαν σε: ζητήματα επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, θέματα που αφορούσαν στην πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών και εξαρτητικών συμπεριφορών και γενικότερα αναδείχθηκαν τρόποι μέσα από τους οποίους οι γονείς θα μπορούν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύπτουν στην καθημερινή συνδιαλλαγή με τα παιδιά τους.
Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και  πρότειναν την υλοποίηση συναντήσεων με συγκεκριμένες θεματικές όπως: στην θέσπιση των ορίων, διαχείριση μη αποδεκτών συμπεριφορών, βελτίωση σχέσεων μεταξύ παιδιού – γονιού – εκπαιδευτικού κλπ.
Επίσης, αρκετά από τα μέλη εξέφρασαν την ανάγκη τους για την υλοποίηση μιας ομάδας ζευγαριών.
Αξιολόγησαν αυτές τις συναντήσεις πολύ βοηθητικές και εποικοδομητικές για την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας τους με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους.

Την Ομάδα Γονέων συντόνισε η κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η έκφραση των συναισθημάτων και το μοίρασμα των  εμπειριών μέσα στην ομάδα είναι δύο στοιχεία που βοηθούν τον γονέα αφενός μεν να «ξεθολώσει» για αρχή το πυκνό τοπίο των σκέψεών του και αφετέρου να βοηθηθεί και να βρει τις δικές του απαντήσεις στα ζητήματα που τον απασχολούν.
        
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς για την συμμετοχή τους στην ομάδα!

Η  Συντονίστρια
Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία:
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης