Πρόσκληση: Ημερίδα ''Αντιμετωπίζοντας την ομοφοβία: ο ρόλος του σχολείου''

Tο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και το Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» του Δήμου Αχαρνών σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα:
«Αντιμετωπίζοντας την ομοφοβία: ο ρόλος του σχολείου»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Πάρνηθος 19), το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 09:00 – 13:30.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας για την ύπαρξη, έκφραση και αντιμετώπιση της ομοφοβίας στο σχολείο, τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίησή της, καθώς και για τους τρόπους διαχείρισής της στα πλαίσια στα οποία ο εκπαιδευτικός μπορεί να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο των μαθητών του.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.14Α/860/67962/Δ1 – 21/4/2016.


Πρόγραμμα ημερίδας

9:00-9:30: Προσέλευση - Εγγραφές

9:30-9:50:Χαιρετισμοί
Κασσαβός Ιωάννης: Δήμαρχος Αχαρνών, Πρόεδρος Κ.Π. «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»
Καρυδάκης Κων/νος: Αναπληρωτής Πρόεδρος Κ.Π. «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»
Δημητρακόπουλος Θέμης: Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων

9:50-10:05: Κουτσούκου Ηλέκτρα: Δικηγόρος, Δικαιώματα του Παιδιού, διδάσκουσα στο Παν. Πελοποννήσου, μέλος της ΚΕΕ: « «Ομοφοβία: νομική αντιμετώπιση υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικ Δικαιώματα του Παιδιού»

10:05-10:20: Φ Φλούδας Γεώργιος: Ψυχίατρος, Επιμελητής Β΄ Ε.Σ.Υ., μέλος κλάδου
Σεξουαλικότητας και Διαπροσωπικών Σχέσεων της Ε.Ψ.Ε.
«Ταυτότητα φύλου-Σεξουαλική κατεύθυνση»

10:20-10:35: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος: Σχ. Σύμβουλος Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας
«Η αναγκαιότητα της σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό»

10:35-10:50: Ανθή Γεωργιάδου: Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης
Ανατολικής Αττικής «Σχολική Βία - Ρατσισμός – Διαφορετικότητα, Πρόληψη και Αντιμετώπιση»

10:50-11:05: Ελευθεριάδη Μελίνα : Κοινωνιολόγος, Στέλεχος Πρόληψης στο Κ.Π. «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» «Παρουσίαση βραχείας παρέμβασης με θέμα “Εικόνα εαυτού: Αντίληψη της Διαφορετικότητας”, σε μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης»

11:05-11:20: Λεοντσίνη Μαίρη: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, ΕΚΠΑ. «Γιατί μας αφορά η ομοφοβία;»

11:20-11:40: Διάλειμμα

11:40-12:40: Τράπεζα Βιωμάτων από τη Ζωντανή βιβλιοθήκη: Ζωντανές διηγήσεις εμπειριών από άτομα που έχουν βιώσει σχετικό εκφοβισμό στην εκπαίδευση Εύα Φιλανθρωποπούλου: Σχολική ψυχολόγος, συντονίστρια ομάδας

12:40-13:30: Ερωτήσεις - συζήτηση

Στο πάνελ θα παρευρίσκεται και ο ενδοκρινολόγος Κοσσυβάκης Κων/ νος
Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Στο χώρο θα υπάρχουν τα ακόλουθα περίπτερα: 1. "Πες το σ' εμάς!" Έργο που υλοποιείται από την ΜΚΟ Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, με στόχο την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής, τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών τους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών

2) ¨Πολύχρωμο Σχολείο - Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση" Ομάδα Εκπαιδευτικών, επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικών Λειτουργών

3) Γραμμή "11528 Δίπλα σου!" Πανελλήνιας Εμβέλειας Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς

4)"Live Without Bullying" Mία πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ (Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού) σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π&Α Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Enable - ΕνΔυναμώνω" και αποσκοπεί στην παροχή συμβουλών σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Ακολουθεί τη μεθοδολογία υποστήριξης ομοτίμων (peer to peer support), μέσω της οποίας τα παιδιά – χρήστες μπορούν να λάβουν καθοδήγηση από νεαρά άτομα, 15 – 18 ετών, που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση.
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία:
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης