Ημερίδα: Αντιμετωπίζοντας την ομοφοβία: ο ρόλος του σχολείου

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και το Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» του Δήμου Αχαρνών πραγματοποίησαν με επιτυχία Ημερίδα το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 09:00 – 13:30 με θέμα:
«Αντιμετωπίζοντας την ομοφοβία: ο ρόλος του σχολείου»
Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας για την ύπαρξη, έκφραση και αντιμετώπιση της ομοφοβίας στο σχολείο, τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίησή της καθώς και για τους τρόπους διαχείρισής της στα πλαίσια στα οποία ο εκπαιδευτικός μπορεί να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο των μαθητών του.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανοίχτηκε ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και επικοινωνίας γύρω από το φαινόμενο της ομοφοβίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και την ενεργητική συμμετοχή τους τον κ. Δημητρακόπουλο Θέμη, Σύμβουλο Υπουργού Παιδείας, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων, τον κ. Κρική Γεώργιο, Σύμβουλο του Υφυπουργού Παιδείας, τους εισηγητές και όλους τους παρευρισκόμενους.


Ευχαριστούμε επίσης την κ. Γαρυφαλλιά Οικονόμου, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών για την άριστη αλλά και τόσο ζεστή συνεργασία που αναπτύξαμε.

Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης