Μια χαλαρωτική διέξοδος από τη ''Διέξοδο''

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος», με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε γονείς που συμμετείχαν στις Ομάδες γονέων παιδιών Π/θμιας Εκπαίδευσης που διεξήχθησαν στο Κέντρο Πρόληψης τη φετινή σχολική χρονιά.
Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στην Πάρνηθα, στον προαύλιο χώρο του Καταφυγίου «Φλαμπούρι», το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 και ώρα 17.30-20.30.

Την πρώτη ώρα οι γονείς θα συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους σε μάθημα γιόγκα διάρκειας μίας ώρας, με δασκάλα την κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασίου, στα πλαίσια της βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ γονέα και παιδιού μέσα από έναν εναλλακτικό τρόπο επαφής.
Η δομή του μαθήματος θα περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
- Συζήτηση /κανόνες μαθήματος / φιλοσοφία της γιόγκα
- Αναπνοή
- Παιχνίδια γνωριμίας
- Ζέσταμα / σωματικές στάσεις yoga σε ζευγάρια
- Ακροβατικό παιχνίδι
- Γιόγκικο παιχνίδι
- Αναπνοή / Χαλάρωση
- Θετική διατύπωση

Αφού ολοκληρώσουν το μάθημα οι συμμετέχοντες γονείς με τα παιδιά τους θα συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ζωγραφική, χειροτεχνίες, μοίρασμα του βιώματος του μαθήματος, κατασκευή πανό με συνθήματα κατά των Ναρκωτικών, με συντονίστριες την κ. Ιωάννου Γιάννα, ψυχολόγο / Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, την κ. Ελευθεριάδη Μελίνα, κοινωνιολόγο και την κ. Κευγά Αργυρώ, ψυχολόγο / Στελέχη Πρόληψης του Κέντρου.

Ο Αναπλ. Πρόεδρος του Κ. Π.
Κωνσταντίνος Καρυδάκης

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π.
Γιάννα Ιωάννου
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης