Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Η «Διέξοδος» με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργάνωσε εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν σε γονείς που συμμετείχαν στις Ομάδες γονέων παιδιών Π/θμιας Εκπαίδευσης που διεξήχθησαν στο Κέντρο Πρόληψης τη φετινή σχολική χρονιά.
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στην Πάρνηθα, στο χώρο του Καταφυγίου «Φλαμπούρι», το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 και ώρα 17.30-20.30.

Την πρώτη ώρα οι γονείς συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά τους σε μάθημα γιόγκα διάρκειας μίας ώρας, με δασκάλα την κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασίου, στα πλαίσια της βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ γονέα και παιδιού μέσα από έναν εναλλακτικό τρόπο επαφής.


Oι γονείς εργάστηκαν με τα παιδιά τους μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας , εμπιστοσύνης και χαλάρωσης. Δοκιμάστηκαν σε νέες εμπειρίες συναισθηματικής σύνδεσης και αφέθηκαν στα ζευγάρια τους με ενθουσιασμό και ευχαρίστηση. Ο σεβασμός, η συγκίνηση και η ζεστασιά εμπλούτιζαν το κλίμα της ομάδας.

Αφού ολοκλήρωσαν το μάθημα οι συμμετέχοντες γονείς με τα παιδιά τους συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν ζωγραφική, χειροτεχνίες, μοίρασμα του βιώματος του μαθήματος, κατασκευή πανό με συνθήματα κατά των Ναρκωτικών, με συντονίστριες την κ. Ιωάννου Γιάννα, ψυχολόγο / Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, την κ. Ελευθεριάδη Μελίνα, Κοινωνιολόγο και την κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγο / Στελέχη Πρόληψης του Κέντρου.

Ευχαριστούμε θερμά την δασκάλα γιόγκα, κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασίου για την εξαιρετική παρέμβαση της καθώς και όλους τους γονείς με τα παιδιά τους που με την συμμετοχή τους «πλούτισαν» δημιουργικά την εκδήλωση μας.

Εις το επανειδήν!!!

Μερικά από τα συνθήματα:
Κάντε skate, όχι στα ναρκωτικά
Δεν πετάμε σκουπίδια, δεν παίρνουμε σκουπίδια
Ναι στην ζωή, όχι στα ναρκωτικά, έχεις την δύναμη

 
 
 

Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης