Πρόγραμμα Υποστήριξης Οικογένειας: Ομάδα Γονέων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος» ενημερώνει ότι, στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, πρόκειται να υλοποιήσει μία Ομάδα Γονέων 8 δίωρων συναντήσεων με γονείς παιδιών Π/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κέντρου και ημέρα Τετάρτη κατά τις εξής ημερομηνίες:
12,19,26 Οκτωβρίου και 02, 09, 16, 23, 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 – 20:00.

Ενδεικτικά, τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε αναφέρονται στην ενεργητική ακρόαση, στην επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, στα συναισθήματα, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, στις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, στις εξαρτητικές συμπεριφορές και γενικότερα σε προβληματισμούς, σκέψεις, αγωνίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινή συνδιαλλαγή με τα παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη θεματολογία αποτελεί προστατευτικό προληπτικό παράγοντα και για την αποτροπή εκδήλωσης παρεκκλινουσών συμπεριφορών, όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και εξαρτητικών συμπεριφορών (διαδίκτυο, διατροφικές διαταραχές κλπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του Προγράμματος κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγο, στο τηλέφωνο του Κέντρου: 210- 2409015 καθημερινά από τις 09.00-14.30 .

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος της Ομάδας.

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν.

H Αναπλ/τρια Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου 
Μελίνα Ελευθεριάδη 


Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης 
Γιάννης Κασσαβός 
Δήμαρχος Αχαρνών 

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος 
Κωνσταντίνος ΚαρυδάκηςΜοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: , ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης