Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

Στα πλαίσια του προγραμματικού σχεδιασμού του, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος», υλοποιώντας το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Οικογένειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αριθμό συμμετεχόντων 16 μέλη. Οι γονείς συμμετείχαν σε 8 δίωρες συναντήσεις, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και διάρκεια από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο 2016. Ενδεικτικά, τα θέματα στα οποία εκπαιδεύτηκαν με βιωματικούς μεθόδους, αφορούσαν σε: «Επικοινωνία μέσα στην Οικογένεια», «Εξαρτήσεις και Πρόληψη», «Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών», «Έκφραση συναισθημάτων» κλπ.

Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και πρότειναν την υλοποίηση ενός άλλου βραχύχρονου κύκλου εκπαίδευσής τους με στόχο την μεγαλύτερη εμβάθυνση τους σε θέματα που αφορούν κυρίως στην θέσπιση των ορίων και στην αντιμετώπιση των εξαρτητικών συμπεριφορών.
Αξιολόγησαν αυτές τις συναντήσεις πολύ βοηθητικές τόσο για την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου όσο και για τη βελτίωση της επικοινωνίας τους με τα παιδιά τους.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος», Πλ. Αγ. Νικολάου 3, 2ος όροφος.
Την Ομάδα Γονέων συντόνισε η κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος

Είναι ενθαρρυντικό στο ότι ολοένα και περισσότεροι γονείς εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τις ομάδες των γονέων και αυτό το γεγονός καθιστά τους γονείς περισσότερο διαθέσιμους και «ανοιχτούς» στην αναγνώριση κάποιων θεμάτων, σε σχέση με τα παιδιά τους, και στην μετέπειτα αντιμετώπιση των.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αντίστοιχο Πρόγραμμα, μπορούν να καλούν στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης: 210-2409015, καθημερινά από τις 08.30-15.00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Η Συντονίστρια της Ομάδας Γονέων
Κευγά Αργυρώ
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: , ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης