Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

Στα πλαίσια του προγραμματικού σχεδιασμού του, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος», υλοποιώντας το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Οικογένειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αριθμό συμμετεχόντων 16 μέλη. Οι γονείς συμμετείχαν σε 8 δίωρες συναντήσεις, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και διάρκεια από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο 2017. Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και πρότειναν την υλοποίηση ενός άλλου βραχύχρονου κύκλου εκπαίδευσής τους με στόχο την μεγαλύτερη εμβάθυνση τους σε θέματα που αφορούν κυρίως στην διαχείριση του άγχους και του θυμού.

Αξιολόγησαν αυτές τις συναντήσεις πολύ βοηθητικές και ενισχυτικές καταρχήν για τους ίδιους και στην συνέχεια για τα παιδιά τους για την βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι οι γονείς εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στις ομάδες παρόλο που οι ανάγκες και η καθημερινότητα τους τους δυσκολεύει και τους εξαντλεί πολλές φορές στο να ανταποκριθούν στους διαφορετικούς ρόλους.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος», Πλ. Αγ. Νικολάου 3, 2ος όροφος.

Την Ομάδα Γονέων συντόνισε η κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αντίστοιχο Πρόγραμμα, μπορούν να καλούν στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης: 210-2409015, καθημερινά από τις 08.30-15.00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.Η Συντονίστρια της Ομάδας Γονέων
Κευγά Αργυρώ
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης