Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στα πλαίσια του προγραμματικού σχεδιασμού του, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος», υλοποιώντας το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Οικογένειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αμιγώς από τα Σχολεία του Δήμου Αχαρνών, με αριθμό συμμετεχόντων 15 μέλη.
Οι γονείς συμμετείχαν σε 8 συναντήσεις διάρκειας 2,5 ωρών. Η συχνότητα ήταν 1 φορά την εβδομάδα από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2017. Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και εξέφρασαν την επιθυμία για περισσότερες συναντήσεις με θέματα που αφορούν στο γονεϊκό τους ρόλο κυρίως στην καθημερινότητά τους.

Αξιολόγησαν αυτές τις συναντήσεις πολύ βοηθητικές πρώτα για τους ίδιους και μετά για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Παραθέτουμε κάποια λόγια των γονιών: «Με βοήθησε η ομάδα να σκεφτώ τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρομαι στα παιδιά μου», «στο πώς μπορώ να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις, να είμαι πιο ήρεμη και να ακούω ενεργητικά»…

Είναι συγκινητικό το γεγονός το πώς γονείς όταν πραγματικά το θέλουν δεσμεύονται και συμμετέχουν με ενδιαφέρον και φροντίζουν παράλληλα να αξιοποιούν τον χρόνο αυτό της ομάδας προς όφελος του εαυτού τους αλλά και όλης της οικογένειας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος», Πλ. Αγ. Νικολάου 3, 2ος όροφος.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αντίστοιχο Πρόγραμμα, μπορούν να καλούν στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης: 210-2409015, καθημερινά από τις 08.30-15.00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.
Η Συντονίστρια της Ομάδας Γονέων
Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης