Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών  «Διέξοδος» ενημερώνει ότι, στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, πρόκειται να υλοποιήσει μία Ομάδα Γονέων 8 συναντήσεων με γονείς παιδιών Π/βάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι συναντήσεις  θα  πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κέντρου κατά τις εξής ημερομηνίες:
1, 8, 15, 22, Φεβρουαρίου και  1, 8, 15, 29 Μαρτίου 2018
και ώρα 17:00 – 19:30. 

Ενδεικτικά, τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε σ’ αυτές τις συναντήσεις αφορούν στην αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών με τη μέθοδο της ενεργητικής ακρόασης, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, στη αναγνώριση και έκφραση των δύσκολων συναισθημάτων στην πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών και γενικότερα σε προβληματισμούς, αγωνίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινή συνδιαλλαγή με τα  παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη θεματολογία αποτελεί προστατευτικό προληπτικό παράγοντα και για την αποτροπή εκδήλωσης παρεκκλινουσών συμπεριφορών, όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και εξαρτητικών συμπεριφορών (διαδίκτυο, διατροφικές διαταραχές κλπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του Προγράμματος κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγο, Στέλεχο Πρόληψης στο τηλέφωνο του Κέντρου:
210- 2409015  καθημερινά από τις 09.00-14.30.
  
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 16 άτομα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως και την Τρίτη  30  Ιανουαρίου  2018 μέσω τηλεφώνου ή μέσω της ιστοσελίδας: www.diexodosacharnes.gr, αιτήματα βοήθειας, ομάδες γονέων παιδιών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος της Ομάδας.
Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν.

H Επιστημονικά Υπεύθυνη
του Κέντρου Γιάννα Ιωάννου

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος
Καρυδάκης Κωνσταντίνος

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης
Κασσαβός Ιωάννης
Δήμαρχος Αχαρνών
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης