Ομάδα Γονέων παιδιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών  «Διέξοδος» ενημερώνει ότι, στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, πρόκειται να υλοποιήσει μία Ομάδα Γονέων 8 συναντήσεων με γονείς παιδιών Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι συναντήσεις  θα  πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κέντρου κατά τις εξής ημερομηνίες:
05, 12, 23, 26 Φεβρουαρίου,  05, 12, 19, 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 – 20:30. 

Τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε αναφέρονται στην ενεργητική ακρόαση, στην επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, στην αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων, στις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, στις εξαρτήσεις και  στις αιτίες που τις προκαλούν καθώς και γενικότερα σε προβληματισμούς, αγωνίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινή συνδιαλλαγή με τα  παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη θεματολογία αποτελεί προστατευτικό προληπτικό παράγοντα και για την αποτροπή εκδήλωσης παρεκκλινουσών συμπεριφορών, όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και εξαρτητικών συμπεριφορών (διαδίκτυο, διατροφικές διαταραχές κλπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του Προγράμματος κ. Ιωάννου Γιάννα, Ψυχολόγο, Στέλεχος Πρόληψης στο τηλέφωνο του Κέντρου:
210- 2409015  καθημερινά από τις 09.00-14.30.
  
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 16 άτομα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως και την Πέμπτη 1  Φεβρουαρίου  2018 μέσω τηλεφώνου ή μέσω της ιστολελίδας: www.diexodosacharnes.gr, αιτήματα βοήθειας, ομάδες γονέων παιδιών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος της Ομάδας.
Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν.H Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου
Γιάννα Ιωάννου

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος
Καρυδάκης Κωνσταντίνος

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης
Κασσαβός Ιωάννης
Δήμαρχος Αχαρνών
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης