Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ομάδα Γονέων παιδιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΙΕΞΟΔΟ


Στα πλαίσια του προγραμματικού σχεδιασμού του, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών  «Διέξοδος», υλοποιώντας το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Οικογένειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Ομάδα Γονέων παιδιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αριθμό συμμετεχόντων 10 μέλη. Οι γονείς συμμετείχαν σε  8 δίωρες συναντήσεις, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και διάρκεια από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο 2018.

Οι γονείς αξιολόγησαν αυτές τις συναντήσεις πολύ βοηθητικές και ενισχυτικές καταρχήν για τους ίδιους και στην συνέχεια για τα παιδιά τους αναφορικά με τη  βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

Τα θέματα που διαπραγματευτήκαμε αναφέρονται στην ενεργητική ακρόαση, στην επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, στην αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων, στις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, στις εξαρτήσεις και  στις αιτίες που τις προκαλούν καθώς και γενικότερα σε προβληματισμούς, αγωνίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινή συνδιαλλαγή με τα  παιδιά τους.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος»,  Πλ. Αγ. Νικολάου 3, 2ος όροφος.

Την Ομάδα Γονέων συντόνισε η κ. Ιωάννου Γιάννα, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αντίστοιχο Πρόγραμμα, μπορούν να καλούν στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης: 210-2409015, καθημερινά από τις 08.30-15.00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Η Συντονίστρια του Προγράμματος
Ιωάννου Γιάννα
Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Του Κέντρου

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος
Κώστας Καρυδάκης


Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης
Γιάννης Κασσαβός
Δήμαρχος Αχαρνών

Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: , ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης