Ολοκλήρωση της Ομάδας Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος», ολοκλήρωσε με επιτυχία την Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολεία του Δήμου Αχαρνών, με αριθμό συμμετεχόντων 15 μέλη. Οι γονείς συμμετείχαν σε 8 συναντήσεις δυόμιση ωρών, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και διάρκεια από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο 2018. Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μέσα από αυτές τις συναντήσεις καθώς συζητήθηκαν και οι προληπτικοί παράγοντες οι οποίοι θα βοηθήσουν στην συνέχεια στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαφόρων θεμάτων.
Τα περισσότερα μέλη της ομάδας εξέφρασαν την επιθυμία τους για την υλοποίηση επιπλέον συναντήσεων με θεματολογία που αφορά κυρίως στη σχέση ζεύγους, στην επικοινωνία με τα παιδιά τους και γενικότερα στην κατανόηση της ψυχολογίας του παιδιού.

Αξιολόγησαν αυτές τις συναντήσεις πολύ βοηθητικές και ενδυναμωτικές, καθώς οι περισσότεροι γονείς κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα τις εκάστοτε συμπεριφορές των παιδιών τους και στην συνέχεια να εφαρμόσουν τις προτεινόμενες καλές πρακτικές σε όλη την οικογένεια.

Οι γονείς εξέφρασαν την έκπληξή τους για την σπουδαιότητα που έχει στην κατανόηση της συμπεριφοράς των παιδιών τους, η αναγνώριση πρώτα των δικών τους λαθών, η συνειδητοποίηση των δικών τους συναισθημάτων αλλά και των δυσλειτουργικών τους συμπεριφορών.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος», Πλ. Αγ. Νικολάου 3, 2ος όροφος.

Την Ομάδα Γονέων συντόνισε η κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αντίστοιχο Πρόγραμμα, μπορούν να καλούν στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης: 210-2409015, καθημερινά από τις 08.30-15.00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Η Συντονίστρια της Ομάδας Γονέων
Κευγά Αργυρώ
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: , ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης