Ομάδα Γονέων παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος» ενημερώνει ότι, στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, πρόκειται να υλοποιήσει μία Ομάδα Γονέων 8 συναντήσεων 2,5 ωρών με γονείς παιδιών Π/βάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κέντρου κατά τις εξής ημερομηνίες:
16, 23, 30 Οκτωβρίου,
06, 20, 27 Νοεμβρίου και 
04,11 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:00 – 19:30.

Ενδεικτικά, τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε σ’ αυτές τις συναντήσεις αφορούν στην αποτελεσματική επικοινωνία με τη μέθοδο της ενεργητικής ακρόασης, στη θέσπιση των ορίων μέσα στην οικογένεια, στην πρόληψη των εξαρτήσεων κλπ.

Η συγκεκριμένη θεματολογία αποτελεί προστατευτικό προληπτικό παράγοντα και για την αποτροπή εκδήλωσης παρεκκλινουσών συμπεριφορών, όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και εξαρτητικών συμπεριφορών (διαδίκτυο, διατροφικές διαταραχές κλπ.) και βοηθάει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του Προγράμματος κ. Κευγά Αργυρώ, Ψυχολόγο, Στέλεχο Πρόληψης στο τηλέφωνο του Κέντρου:

210- 2409015 καθημερινά από τις 09.00-14.00.


Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 16 άτομα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 μέσω τηλεφώνου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος της Ομάδας.

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν.H Επιστημονικά Υπεύθυνη 
Γιάννα Ιωάννου 

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος 
Καρυδάκης Κωνσταντίνος 

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης 
Κασσαβός Ιωάννης 
Δήμαρχος Αχαρνών 
Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: , ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης