Ομιλία: ''Διαχείριση δυσκολιών συμπεριφοράς μαθητών από εκπαιδευτικούς'' στο 2ο Δημ. Σχολείο Αχαρνών

Την Τετάρτη 15/4/2019, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» πραγματοποίησε Ομιλία με θέμα: «Διαχείριση δυσκολιών συμπεριφοράς μαθητών από εκπαιδευτικούς» με κεντρική ομιλήτρια την κ. Ευγενία Παναγοπούλου, Διδάκτωρ Ειδικής Παιδαγωγικής και συμβουλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπ/κός Π/θμιας Εκπ/σης Α΄ΚΕΣΥ Αν. Αττικής.

Την Ομιλία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικοί ψυχικής υγείας που συνεργάζονται με τα σχολεία του Δήμου και το Κέντρο Πρόληψης, καθώς και γονείς.

Η κ. Παναγοπούλου με αμεσότητα και εγκυρότητα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για στρατηγικές αντιμετώπισης των προβλημάτων συμπεριφοράς για όλους τους μαθητές, καθώς και για πρακτικές συμβουλές για την αποκλιμάκωση της έντασης μέσα στη σχολική τάξη. Την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσίαση της και για τον εποικοδομητικό διάλογο που πραγματοποίησε με τους συμμετέχοντες, λύνοντάς τους όλες τις απορίες.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, κ. Γαρυφαλλιά Οικονόμου, για την παραχώρηση της αίθουσας για την εκδήλωση.

Στην Ομιλία παρέστη η Αντιπρόεδρος του Κ.Π., κ. Ιωάννα Τσούπρα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη στον Τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, παρέστη η κ. Μπασέα Ευαγγελία, προϊσταμένη στο 2ο ΚΕΣΥ Αν. Αττικής, η οποία μας ενημέρωσε για την αναμενόμενη λειτουργία του 2ου ΚΕΣΥ Αν. Αττικής μέσα στην ερχόμενη σχολική χρονιά.Το Κέντρο Ημέρας «Γαλήνη» εκπροσώπησε η κ. Νικολέττα Μπίσκου, κοινωνική λειτουργός και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αχαρνών η κ. Μέγα Αικατερίνη, ψυχολόγος.

Η Επιστημ. Υπεύθυνη του Κ.Π. 
Γιάννα Ιωάννου


Μοιραστειτε την αναρτηση...
Κατηγορία: , ,
 

νεα - ανακοινωσεις

ημερολογιο

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Χρήσιμες ιστοσελίδες με ενημερωτικό υλικό ή δράσεις πρόληψης